Gebruiksaanwijzing jagua producten

LET OP: gebruik je jagua voor het eerst? Doe dan heel voorzichtig! De textuur is anders dan henna, en ook in de nazorg moet je extra voorzichtig zijn. Oefen eerst op jezelf alvorens je het bv. voor een klant gebruikt. 
Probeer de eerste dag, óók nadat je het eraf haalt, ervoor te zorgen dat je er niet overheen wrijft (heel belangrijk!). Een aantal uren na het eraf halen is de hengua namelijk nog kwetsbaar voor vlekken en kan de kleur afgeven (in je slaap bijvoorbeeld). Ben je geen rustige slaper, dek je hengua versiering dan de eerste nacht af met verband, keukenpapier etc. 

Jagua is een soort gel afkomstig uit een vrucht uit Zuid-Amerika. Wanneer deze vrucht nog onrijp is wordt het sap hier uit gehaald. De sap zelf is kleurloos, maar het oxideert aan de lucht. 

Het droogt in ongeveer 45 min. Na zo'n 3 uur mag het er af worden gewassen. Je ziet dan (bijna) niets op de huid. Na ong 12 tot 48 uur later heeft de kleur zich ontwikkel tot een heel donkerblauwe, bijna zwarte kleur. Hoe donkerder je eigen huidskleur is, des te donker wordt de jagua kleur. 
 
De jagua gel is buiten de diepvries ongeveer 3 weken houdbaar. Wanneer je het niet binnen die tijd van plan bent te gebruiken, vries het dan in. Wanneer je het na het invriezen gaat gebruiken, is het geen probleem om hetgeen je over hebt opnieuw in te vriezen. Houd de cone wel zoveel mogelijk luchtdicht, dus als je hem al had gebruikt, doe dan bv een speld in het gaatje dat je had opengeknipt.